Jocurile pe computer pot fi benefice pentru pacientii care primesc ingrijire in spitale, iar rolul acestora in tratamentele de reducere a durerii merita sa fie luat in serios, conform unui nou studiu facut la Universitatea Trent din Nottingham, publicat in British Medical Journal. Atentia pe care o necesita jocurile pe computer il poate distrage pe cel care manevreaza joystick-ul, facandu-l sa uite de senzatia de durere.

Cercetatorii au descoperit ca jocurile video pot distrage atentia copiilor in timpul chimioterapiei, fapt pentru care acestea au inceput sa fie folosite ca forma de fizioterapie, cat si in tratamentele de dezvoltare a aptitudinilor sociale si spatiale. Totusi, avertismentele privind aspectele negative ale jocurilor pe computer - precum dependenta si agresivitatea crescuta - raman valabile. Printre celelalte efecte adverse pe care le implica jocurile pe computer se mai numara halucinatiile auditive si obezitatea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.