Aproximativ 1,5 milioane de pelerini din toate colturile lumii au facut rezervari online ca sa vada Sfantul Giulgiu din Torino, care va fi expus public in perioada 10 aprilie-23 mai, informeaza presa italiana.
Aceasta expunere publica va fi a zecea din 1578 si a patra din 1978. Ultima data cand publicul a putut vedea Giulgiul a fost in 2002, acesta fiind apoi restaurat, scrie NewsIn.

Presedintele Comisiei de Expunere a Giulgiului, Giuseppe Ghiberti, a declarat ca se asteapta la aproximativ doua milioane de credinciosi, fiecare dintre ei avand la dispozitie intre 3 si 5 minute sa vada Sfantul Giulgiu, care va fi expus in orasul italian Torino. Acesta a atras atentia ca pelerinii nu vor putea sa se apropie foarte mult de giulgiu.

Pe 2 mai la Torino va fi prezent si Papa Benedict al XVI-lea pentru a tine slujba de duminica in Piata San Carlo. Papa Benedict al XVI-lea va merge sa vada Sfantul Giulgiu in dupa-amiaza aceleiasi zile.

Sfantul Giulgiu din Torino este o panza de in, pastrata la capela regala a Catedralei Sfantul Ioan Botezatorul din Torino, pe care se afla imprimata imaginea corpului unui om care prezinta semne de agresiune fizica si de crucificare. De-a lungul timpului, Giulgiul a generat numeroase controverse. Astfel, credinciosii crestini il considera a fi o relicva - bucata de in in care a fi fost invelit Iisus Christos dupa crucificare-, in timp ce oamenii de stiinta si o parte din opinia publica (inclusiv persoane crestine) considera ca este vorba de un artefact.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.