Federatia Romana de Sport Columbofil (FRSC) a reusit sa transforme cursele de porumbei in disciplina sportiva si ar vrea ca pe viitor sa infiinteze un campionat national puternic.
"Ne-am propus sa cream si in Romania un campionat puternic, dupa modelul Europei de Vest. Cresterea porumbeilor sportivi are traditie in Romania, primele curse de acest fel fiind organizate in anii ‘30. Urmatorul pas este afilierea la Federatia Internationala de profil si organizarea unor competitii zonale impreuna cu federatiile tarilor vecine", a afirmat presedintele federatiei, Cezar Sinca, citat de NewsIn.

In acest moment, in Romania exista cluburi si asociatii de profil in Bucuresti, Prahova, Vrancea, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Suceava, Botosano, Bacau si Brasov. FRSC are in plan si crearea unei scoli de arbitraj la nivel national.

FRSC a fost recunoscuta de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului de doar doua saptamani, iar presedintele de onoare al forului este fostul campion olimpic la caiac-canoe Ivan Patzaichin.

Porumbeii sportivi au pedigree si sunt crescuti, antrenati si specializati pentru a participa la probe ca viteza (100 - 350 km), demifond (350 - 500 km), fond (500 - 800 km) si maraton (peste 800 km).

In Romania exista in prezent circa 15.000 de columbofili.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.