Afla si tu cat scot romanii din buzunar pentru o ceasca de cafea din extremente de pisica, intr-un club de fite din Bucuresti!
Cea mai scumpa si mai apreciata cafea din lume, cea din excremente de pisica indoneziana, a intrat pe piata din Romania, direct de la fabrica din Indonezia, potrivit Cancan. In plus, cafeaua este pusa in vanzare impreuna cu un certificat de calitate, care ii atesta autenticitatea. Romania este una dintre putinele tari care importa exoticul produs direct de la fabrica de stat din Indonezia, cafeaua fiind foarte cautata pe pietele din SUA si Japonia.

Desi o ceasca de cafea Kopi Luwak costa enorm, 190 de lei, iar o cutie de 80 de grame se ridica la valoarea de 250 de lei, asteptarile celor care ofera aceasta cafea sunt optimiste.

Produsa din excrementele ma­mi­ferului Zibeta Asiatica, un fel de pisica locala, cafeaua Kopi Luwak se vinde in cele mai exclusiviste cafenele si restaurante de pe glob, potrivit Gandul. In plus, acest prototip de cafea este produs in cantitati mici, doar cateva tone pe an, obtinandu-se dupa modelul foie gras doar ca aici nu se indoapa gasca la refuz, ci Zibeta Asiatica. Mamiferul este imbuibat cu cele mai coapte si mai aromate fructe din arborii de cafea Arabica. Boabele de cafea fac o scurta excursie prin stomacul animalului si apoi sunt eliminate intacte si culese de lucratorii de pe plantatie. Potrivit dietetik.ro, cafeaua indoneziana detine suprematia in topul celor mai scumpe cafele inca din 2000, iar in Statele Unite si Japonia se vinde cu 700 de dolari jumatatea de kilogram.

Potrivit foodandbar.ro, curiosii pot participa la o degustare gratuita de cafea Kopi Luwak, pe 8 aprilie, in clubul Kazeboo organizeaza maine seara, 8 aprilie, o degustare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.