In Filipine a fost descoperita recent o noua specie de soparla gigantica, inrudita cu Dragonul de Komodo, ce masoara doi metri lungime si are doua penisuri.
Reptila ce are lungimea unui adult foarte inalt a fost descoperita in padurile din Filipine si i-a socat de oamenii de stiinta, care au descris aparitia soparlei Varanus bitatawa, drept o "surpriza fara precedent".

Potrivit unui studiu publicat in British Royal Society Journal Biology Letters, este extrem de rar sa mai gasesti specii de soparla de asemenea dimensiuni, insa cea descoperita in zona despadurita din insula Luzon, face o exceptie.

Masculi cu penis dublu (hemipenis), au mai fost intalniti si in randul altor serpi sau reptile, cele doua membre fiind folosite alternativ. Cercetatorii au declarat de asemenea, potrivit The Sun, ca aceasta specie este una foarte ascunsa si niciodata nu paraseste zonele intuneacate ale padurilor, pentru a iesi in zone deschise.

Numarul indivizilor din aceasta specie nu este cunoscut, dar oamenii de stiinta estimeaza ca este in mod sigur amenintata cu disparitia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.