Un documentar realizat de History Channel a prezentat o noua imagine 3D, foarte asemanatoare cu cea a chipului lui Iisus Hristos, dupa studierea in detaliu a Giulgiului din Torino.
Imaginea 3D, realizata de catre un grup de artisti de la Studioul Macbeth in New York City, o companie specializata pe animatie si ilustratie digitala a creat reactii diverse in intreaga lume.

Documentarul "The Real Face of Jesus", realizat de catre History Channel, prezinta tehnologia cu care artistii si cercetatorii au realizat imaginile 3D ale lui Iisus Hristos, scrie ABC News.

Tehnologia folosita a reusit sa reproduca imaginea imprimata de catre Iisus pe Giulgiului din Torino, lintoliul cu care Iisus ar fi fost acoperit dupa coborarea de pe cruce.

"Daca vrei sa re-creezi imaginea fetei lui Iisus si vrei sa obtii fata adevarata, ai un singur obiect, respectiv giulgiul", a declarat artistul Ray Downing de la Studio Macbeth in New York City. In timp ce unii critici considera ca imaginea este "reala" si se bazeaza pe faptul ca Iisus a aratat asa, altii nu sunt atat de siguri, adaugand ca nimeni nu stie cu certitudine cum a aratat Mantuitorul. Totusi aceasta incercare de a raspunde celor mai arzatoare intrebari ale omenirii, care nu si-a gasit pana acum raspunsul, a fost realizata cu ajutorul stiintei.

Adevarata fata a lui Iisus, re-creata intr-o calatorie fascinanta pe taramul creativitatii si imaginatiei, cu ajutorul stiintei si tehnologiei, ii apropie pe crestini, in apropiere de Sarbatoarea Pastelui, de ceea ce a insemnat cu adevarat exemplul profund pe care Acesta il joaca in vietile omenilor din intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.