Odata cu vara, anul acesta vor intra pe piata si capsunele albe...cu aroma de ananas
Experimentul "capsunananas" a avut ca scop obtinerea unui fruct cu textura si forma unei capsune si aroma si mirosul ananasului.

Potrivit DailyMail, aceste fructe sunt crescute in sere si initial au culoarea verze, iar mai apoi cand se coc, dobandesc culoarea alba. Cand ajunge la maturitate si este destul de dulce si zemos, fructul este alb in intregime, insa are seminte rosii, tocmai inversul capsunelor obisnuite, care sunt rosii si au seminte albe.

Capsunii albi au fost descoperiti in salbaticia Americii de Sud si au fost salvati de la disparitie de catre fermierii olandezi, iar acum pot fi achizionati din Waitrose, un lant de supermarketuri din Marea Britanie, pentru 3-4 euro (125g).

Aceasta mixtura de fructe nu este atat de neobisnuita, acelasi lant de magazine fiind cunoscut pentru sortimentul sau de capsuni-zmeura. Capsunile care se afla momentan pe piata din UK dateaza din secolul al 18 lea, si sunt o incrucisare dintre toate speciile de capsune din Nordul si Sudul Americii, la care s-a adaugat savoarea si suculenta murelor. Cu siguranta capsunile din zilele noastre s-au indepartat de ceea ce reprezentau capsunile alpine consumate de Imperiul Roman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.