Descopera ce apucaturi ciudate au avut cinci artisti mai mult sau mai putin cunoscuti.

  • Salvador Dali
Cand ne gandim la suprarealism, nu putem concepe curentul extravagant fara Salvador Dali. Fara dubii, pictorul, fotograful si omul de cultura este si astazi izvor de inspiratie pentru multi, avand un geniu incontestabil. Dali era insa un om dificil, arogant si cu apucaturi trasnite. Se imbraca in haine lungi, purta mustati iesite din comun, se ghida cu un baston si adora sa fie in centrul atentiei. Cand cineva il recunoastea si cerea un autograf, Dali nu restituia niciodata pixul pesoanei respective. Mai mult decat atat, semna orice cu un aer distant, rece. Si vorbea mereu despre el la persoana a treia! Nu e greu deci sa ne dam seama de unde au venit cele aproximativ 1500 de picturi raspandite prin toata lumea.

[Suprarealism: 22 de poze fascinante]


  • Marcel Duchamp

In 1917, Societatea Artistilor Independenti din New York primea un obiect de la un anume R. Mutt. Spunand ca acel vas de urinat nu are cum sa fie considerat vreodata opera de arta, oficialii l-au respins. Marcel Duchamp, care era membru al asociatiei, s-a luptat pentru a afisa "fantana", nascand suspicinea ca de fapt obiectul ii apartine si Mutt era numai un pseudonim. Vasul a disparut in mod ciudat, asa cum a si aparut (cine stie in casa varui miliardar sta acum) dar Duchamp l-a inlocuit imediat cu o replica.

[10 obiecte de arta cam bizare]

Citeste articolul integral pe Yuppy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.