1 din 5 oameni din intreaga lume cred ca accesul la internet este unul dintre drepturile lor fundamentale, potrivit unui sondaj realizat de catre BBC World Service.
Sondajul GlobeScan a avut drept subiecti 27.000 de adulti din 25 de tari si a scos la iveala faptul ca oamenii pun in aceeasi balanta internetul cu drepturile lor fundamentale. Chiar si non-utilizatorii de internet au fost de acord, 1 din 7 oameni considerand ca oricine ar trebui sa aiba acces liber la spatiul internautic, scrie TG Daily.

Coreea de Sud, o tara cunoscuta pentru dependenta exagerata a populatiei fata de jocurile online,
a fost cel mai bine reprezentata in sondaj, cu mai mult de 94% din populatie iubitoare de internet, iar China cu 87% dintre locuitori. Cei mai multi utilizatori de internet au declarat ca principal motiv al motivatiei lor, faptul ca au acces nelimitata la informatii, pe care il considera cea mai mare liberatate posibila. De asemenea ei au mai adaugat ca internetul are si capacitatea uimitoare de a lega multiple legaturi sociale.

Printre intrebarile chestionarului se afla si un punct referitor la exprimarea opiniilor online. Respondentii au fost impartiti intre cei care cred ca "internetul este un loc sigur pentru exprimarea ideilor" si cei care nu sunt de acord cu acest lucru. Surpriza au fost germanii care au declarat intr-o proportie de 75% ca nu se simt in siguranta sa-si expuna parerile online, comparativ cu sud-coreenii, dintre care 70% au raspuns afirmativ si japonezii (65%). In plus, mai mult de jumatate dintre internauti a fost de parere ca internetul nu ar trebui sa fie reglementat in niciun fel de catre Guvern.

Sondajul de opinie realizat de catre BBC World Service
a mai demonstrat ca frauda este principalul aspect al internetului care le da bataie de cap oamenilor din intreaga lume.

Potrivit Digital Trends, sondajul poate arata si cat de avansata este dependenta oamenilor fata de internet, printre tarile cu probleme grave aflandu-se Mexico, Russia si Japan, unde 3/4 dintre respondenti au marturisi ca nu-si imagineaza viata fara internet. Aceasta dependenta intareste opinia unor specialisti care vor sa includa dependenta de internet printre bolile mintale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.