Pe marginea mai multor drumuri din orasul aradean Pecica, in zone din apropierea unor baruri si restaurante, autoritatile locale au amplasat indicatoare de circulatie cu mesajul "Cetateni turmentati", avertizand astfel soferii ca le pot aparea in cale persoane aflate sub influenta alcoolului.
Ineditele semnele de circulatie sunt sub forma triunghiulara si infatiseaza o persoana taraindu-se cu o sticla intr-o mana, sub care este scris mesajul „Cetateni turmentati“, potrivit NewsIn.

Cele zece semne de circulatie de acest fel din Pecica respecta elementele unei avertizari rutiere si au fost montate in apropierea unitatilor in care se servesc bauturi alcoolice.

Primarul orasului Pecica, Petru Antal, a declarat ca ideea i-a venit dupa ce a vizitat o localitate din Germania unde erau amplasate astfel de indicatoare.

"In ultima vreme, pe raza orasului Pecica am avut cateva accidente de circulatie care s-au soldat, in unele cazuri, chiar si cu persoane decedate. Ne-am gandit la diferite variante prin care putem stopa acest fenomen si am stabilit ca primul pas sa fie montarea acestor semne de circulatie. Eu, ca si conducator auto, incerc sa devin mai atent, gandindu-ma ca in acea zona se afla un local, un bar", a declarat Petru Antal, primarul orasului Pecica. Intrebat daca, avand in vedere ca orasul se afla aproape de granita cu Ungaria, nu ar fi fost bine ca inscriptia sa fie bilingva, primarul a raspuns: "Cetateanul turmentat, culcat la pamant, este foarte expresiv, astfel ca nu s-ar impune ca aceste semne de circulatie sa fie bilingve".

O parte dintre locuitorii orasului spun dupa montarea indicatoarelor cu mesajul „Cetateni turmentati“ au inceput sa se faca multe glume pe acest subiect. „Lumea se distreaza cum ies oamenii in patru labe din birturi. Avem si noi ceva iesit din comun. Macar aceste table, daca nu altceva. Cred ca numai la noi este asa ceva“, a spus o localnica din Pecica.

Un sofer a spus ca prezenta acestor indicatoare este ciudata si ca, in opinia sa, nu are niciun efect. „Cand vad semne din astea in Romania ma doare capul. Au fost puse degeaba“, a spus un sofer din Pecica.

Orasul Pecica este situat pe DN 7 Arad - Nadlac, la aproximativ 20 de kilometri de granita cu Ungaria, fiind tranzitat de cei care folosesc punctul de trecere a frontierei Nadlac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.