Google a raspuns prompt cutremurului din Chile si a realizat un site de cautare a persoanelor disparute, pentru a facilita localizarea lor.
Google a lansat special o aplicatie destinata locuitorilor din Chile care au fost afectati pe 27 februarie de cutremurul de 8.8 grade. Astfel a fost lansata o pagina la care se poate conecta oricine si poate cere sau oferi informatii cu privire la localizarea oamenilor disparuti, potrivit theinspirationroom.com.

Pagina Support Disaster Relief in Chile ofera diverse oportunitati de donatii catre UNICEF sau catre organizatia medical umanitara Direct Relief International. De asemenea, cautarile se pot realiza cu ajutorul Google News, YouTube si update-urile Real Time de pe Google Search.

Potrivit Mashable, Support Disaster Relief in Chile are o interfata simpla care lasa utilizatorul sa aleaga dintre doua variante: "Caut pe cineva" si "Am informatii despre cineva" Widget-ul People Finder widget, este in dubla varianta (engleza si spaniola) si le permite utilizatorilor sa introduca numele persoanei pe care o cauta si sa o localizeze.

Pana in prezent instrumentul de cautare are pe lista 73.700 de persoane. Aplicatia People Finder a fost dezvoltata de Google ca raspuns la cutremurul din Haiti care a avut loc pe 12 ianuarie, bazandu-se pe impactul pe care l-au avut aplicatiile de acest gen in cazul atentatului de la World Trade Center (11 septembrie 2001) si Uraganului Katrina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.