Un afis enorm reprezentand un portret al lui Adolf Hitler langa fetusi insangerati si dezmembrati a fost lipit pe zidul unei cladiri din Poznan (vestul Poloniei) de o asociatie radicala poloneza antiavort, relateaza joi presa locala.
"Avortul pentru femeile poloneze a fost introdus de Adolf Hitler in 9 martie 1943", scrie pe afisul de circa 200 de metri patrati, lipit la o intersectie importanta din oras. Acesta face referire la o lege care permite intreruperile de sarcina la femeile care faceau parte din etnii considerate inferioare de nazisti, dar nu si la femeile germane, scrie NewsIn, citand AFP.

"In lupta impotriva avortului, metodele blande nu mai au niciun efect. Pentru a ne opune avortului, nu mai avem alegeri", a declarat pentru cotidianul Gazeta Wyborcza un oficial din asociatia Pro, responsabila cu proiectul, Mariusz Dzierzawski.

Legislatia antiavort din Polonia este una dintre cele mai restrictive din Europa. Astfel intreruperea de sarcina este autorizata numai in caz de viol, incest, pericol pentru viata sau sanatatea mamei sau malformatii inreversibile ale fetusului.

Potrivit organizatiilor feministe, pana la 180.000 de avorturi ilegale sunt practicate anual in Polonia. Statisticile oficiale anunta anual numai 200-300 de avorturi legale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.