Banuim ca foamea a fost cea care a determinat un urs Panda sa viziteze o ferma din China si sa inlocuiasca obisnuitul bambus cu un purcel.
Televiziunea nationala chineza a declarat ca mamiferul are descendenti in muntii dintr-o regiune din provincia Sichuan si a fost zarit de mai multe ori prin imprejurimi, inainte de a fi gasit mestecand oase si carne de porc. Se pare ca acesta a prins destul curaj sa se avante intr-o gospodarie, a atacat un purcel, l-a mancat si apoi a plecat linistit, potrivit Reuters.

Desi aceste animale sunt clasificate drept carnivore, panda sau ursul de bambus, cum mai este numit, are un regim alimentar foarte exclusivist, fiind foarte sensibil la schimbarile de habitat. Iar daca felul sau principal este bambusul, acesta se mai hraneste uneori cu miere, oua, peste, banane sau portocale.

Potrivit Zooland, pentru a se satura cu aceasta hrana slaba in nutrienti, au nevoie de 30 kilograme pe zi. Acest lucru inseamna ca trebuie sa manance si 16 ore pe zi. Dependenta extrema de bambus ca surasa de hrana face din ursul panda o specie extrem de vulnerabila. Ca urmare, multi dintre ei mor daca plantele din regiunea in care traiesc dispar dupa ce infloresc in masa -un fenomen ce are loc la intervale cuprinse intre 30-40 de ani. In trecut panda puteau apela la alte tipuri de bambus , din regiunile mai joase , dar in prezent aceste zone au fost defrisate. Ca mod de viata ursii panda sunt singuratici si isi petrec aproape intreaga zi mancand. Se retrag in pesteri sau in arbori inalti pentru a dormi. Desi sunt activi tot anul miscarile lor sunt foarte lente , din cauza regimului alimentar vegetarian scazut in nutrienti.

Zoologii cred ca in prezent traiesc peste 1600 de ursi pana in salbaticia din China, mai ales in muntii din zona sudica. Speciile aflate in pericol de extinctie sunt considerate simbolul Chinei, iar existenta lor este din ce in ce mai afectata de extinderea asezarilor umane, agricultura si cresterea populatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.