Cercetatorii de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA) au creat un model matematic in masura sa prezica reusita actiunilor politiei, in baza tipului de hot spot criminal.
Cercetatorii americani au pus la punct un model matematic care simuleaza dinamicile de agregare criminala in orase, identificand asa-numitele "puncte fierbinti" ale criminalitatii. Grupul care a condus studiul este alcatuit din antropologul Jeffrey Brantingham, colaborator al Departamentului de politie din Los Angeles, Andrea Bertozzi, director al Departamentului de matematica aplicata la UCLA, colegul acesruia Martin Short (seful echipei) si George Tita, profesor de criminologie la Universitatea California din Irvine, scrie Galileo.

Potrivit Descopera, modelul, construit pe baza datelor stranse de politie in teritoriu in ultimii zece ani, reproduce dinamicile "hot spot"-urilor criminale. Potrivit cercetatorilor, aceste puncte fiebinti se diferentiaza in doua tipuri: exista cele generate de mici "varfuri" care cresc intr-o zona cu densitate criminala scazuta (super-critical hotspots) si cele care se nasc intr-un teritoriu unde criminalitatea este dens distribuita, avand tendinta de a se centraliza (subcritical hotspots).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.