Cuvantul francez "amour", echivalentul dragostei in limba lui Stendhal, a fost votat cel mai romantic cuvant din lume, in cadrul unui sondaj realizat de cativa experti lingvisti, inainte de Valentine's Day.
Potrivit Reuters, "amour" a fost urmat indeaproape de cuvantul italian "amore" (iubire), dar cuvantul francez a invins, desi italiana este recunoscuta drept cea mai romantica limba din lume si domina in topul cuvintelor care descriu melodios iubirea.

"Bellissima", cuvantul care defineste frumusetea atat in italiana cat si in spaniola, a fost votat al treilea cel mai romatic cuvant din lume, in timp ce "tesoro" ("comoara" in spaniola si italiana) a ocupat locul 4.

Sondajul a fost realizat de serviciul de traduceri londonez Today Translations care "a luat la intrebari" 320 de lingvisti. Dupa limba italiana, ei au decretat franceza drept cea mai romantica limba din lume, urmata de spaniola si engleza.

Lingvistii au fost chestionati si asupra celei mai putin romantice modalitati de a spune te iubesc, alegand declaratia in limba japoneza "watakushi-wa anata-wo ai shimasu" urmata de te iubesc in limba galica "rydw i'n dy garu di" si in final "qaparha", declaratie in Klingon, limba vorbita in Universul Star Trek.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.