Noul joc inventat de japonezi se numeste "RapeLay" si le permite utilizatorilor sa simuleze un viol virtual cu personajul pe care il aleg.
Desi jocul este interzis in Europa, el poate fi totusi descarcat de pe internet.

Potrivit The Telegraph, jocul era destinat initial doar pietei din Japonia, dar a intrat pe piata mondiala prin intremediul Amazon Marketplace. Rapelay, realizat in 2006, incurajeaza violatorul virtual sa forteze victima sa avorteze. Daca nu ii reuseste acest lucru, femeia virtuala il arunca pe violator sub tren, potrivit prezentarii jocului. Jocul permite, de asemenea, asocierea mai multor jucatori pentru violarea unei femei virtuale.

Potrivit Cancan, ministrul Tineretului din Italia, Giorgio Meloni, a criticat dur jocul japonez, mai ales ca a fost instituita Ziua pentru un internet mai sigur. Acesta a mai adaugat ca mesajul transmis de joc este total deplasat, desi poate nu toti jucatorii sunt instigati la viol in realitate. "Pericolul consta in faptul ca produsele de acest gen afecteaza, de obicei, perceptia tinerilor in legatura cu violul si semnificatia lui. Daca acest act incriminat de lege si impotriva normalitatii este vazut ca un joc oarecare inseamna ca el nu mai este perceput ca un act barbar si violent", a concluzionat ministrul Tineretului din Italia.

Apara-ti copilul de pericolele online!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.