Dupa ce minora a fost obligata sa se casatoreasca de tatal sau, mama fetitei a cerut autoritatilor sa anuleze nunta. Cererea de divort a fost insa retrasa ieri.

Fetita si mama ei au retras cererea de divort depusa la tribunalul din Buraida, la nord de Ryad, desi a primit sustinerea activistilor si aparatorilor drepturilor copiilor, relateaza presa saudita, citata de AFP.

Minora a dat asigurari in instanta ca si-a dat consimtamantul pentru casatorie, scrie cotidianul Okau, in timp ce ziarul Al-Riyadh a precizat ca a cerut numai sa mearga in continuare la scoala, potrivit NewsIn.

Avocatul fetitei, Salah al-Dabibi, citat de Al-Riyadh, s-a declarat "dezgustat" de aceasta situatie si nu a exclus posibilitatea ca mama si copilul sa fie supusi la presiuni.

O printesa care conduce o asociatie pentru apararea femeilor divortate, Sarra Bent Messaed Ben Abdel Aziz, i-a cerut regelui Abdallah sa intervina pentru a interzice casatoria copiilor, potrivit surselor citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.