Presedintele sud-african Jacob Zuma, care in urma cu o luna si-a luat o a cincea sotie, a devenit de curand tata pentru a 20-a oara, opozitia acuzand ca seful statului, achitat in trecut pentru viol, are nevoie de ajutor si de terapie pentru a-si trata dependenta de sex.

In replica, partidul la putere din Africa de Sud, Congresul National African (ANC), a raspuns luni ca nasterea celui de-al 20-lea copil al presedintelui Zuma este o "afacere personala".

Congresul Poporului (Cope), un partid desprins din ANC, considera insa ca aceasta afacere este "scandaloasa", la o luna dupa cea de-a cincea casatorie a presedintelui. Congresul Poporului il acuza pe presedinte ca are o "atitudine complet iresponsabila" intr-o tara care numara cel mai mare numar de seropozitivi din lume. "Publicul sud-african trebuie sa se faca auzit si sa spuna presedintelui Zuma sa inceapa sa se comporte ca un presedinte, si nu ca un gigolo", a declarat seful Cope, Terror Lekota, relateaza NewsIn, citand AFP.

Principalul partid de opozitie, Alianta Democratica, si Partidul Democrat Crestin African l-au acuzat, la randul lor, pe Zuma ca discrediteaza eforturile in materie de lupta impotriva SIDA. "Un barbat cu trei sotii care traiesc deja cu el nu are nicio legitimitate morala pentru a continua sa se culce cu altele", a afirmat seful Partidului Democrat, Kenneth Meshoe. "Presedintele Zuma are nevoie de ajutor si de terapie pentru a-si trata dependenta de sex, asa cum i s-a recomandat si lui Tiger Woods", a adaugat el.

ANC i-a raspuns ca nu vede nicio legatura intre politica de lupta impotriva SIDA si viata privata a liderului sau.

"Acest atac nejustificat impotriva presedintelui este perfid. Nu este nimic rau in ceea ce face presedintele. Nu e nimic 'rusinos' cand doi adulti au o relatie", declara ANC.

Zuma are 67 de ani si in octombrie i s-a nascut un copil pe care il are cu fiica lui Irvin Khoza, presedintele comitetului local de organizare a Campionatului Mondial de Fotbal, pe care Africa de Sud il gazduieste in 2010, potrivit The Sunday Times.

In 2006, Jacob Zuma a fost achitat de acuzatia ca ar fi violat o tanara seropozitiva, dar a starnit indignare cand a afirmat in instanta ca dupa raportul sexual neprotejat s-a spalat de virus facand un dus. In prezent, Zuma pledeaza pentru recurgerea la prezervative si indeamna populatia sa-si faca teste pentru depistarea virusului HIV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.