Unii artisti au fost mai indrazneti decat altii...

Lectiile de anatomie sunt fascinante si in acelasi timp terifiante pentru orice medicinist. Grupele de stundeti se aduna in jurul unui corp tinut cateva luni in formol, in speranta ca vor invata mai usor anumite raporturi, nervi, vase, organe sau muschi. Asa si este. Dar trei ore de lucrare practica pot considera un chin cand mirosurile sunt total respingatoare. Unde mai punem ca nici elementele nu se pastreaza chiar foarte bine in formol. Potrivit Yuppy, de la aceste neajunsuri a plecat doctorul Gunther von Hagens atunci cand a inventat o noua tehnica de prezervare a cadavrelor. Gunther a injectat plastic lichid in corpurile donate, facandu-le ideale pentru lectiile sale, intrucat preda anatomia la o facultate de medicina.

In 1995 insa, doctorului i-a venit ideea de a deschide un muzeu cu aceste exponate iesite din comun. Asa se face ca prima expozitie a fost tinuta in Japonia, urmand dupa doi sa deschida celebra Body Worlds, care a atras aproximativ 25 de milioane de vizitatori din toata lumea. Gunther a trecut apoi la sectionarea in diverse straturi si unghiuri a corpurilor, atragand admiratie unora dar si critica multora. Punctul culminant a fost atunci cand doctorul a facut prima autopsie live pentru un post TV din Marea Britanie, dezgustand-o pe regina. von Hagens ramane un excentric in jurul caruia planeaza multe mistere, multi intrebandu-se de unde anume isi procura atatea cadavre.

Vezi aici restul topului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.