In urma analizei catorva zeci de milioane de conturi de pe Internet, Imperva a intocmit o lista a celor mai folosite parole de pe Internet care ar trebui evitate de utilizatori.
Studiul "Cele mai proaste parole" a fost realizat de cei de la Imperva dupa ce in decembrie anul trecut un hacker a trecut de securitatea site-ului RockYou si a intrat in posesia parolelor celor 32 de milioane de abonati ai site-ului, scrie TG Daily.

Dintre cele 32 de milioane de parole, cele mai des utilizate (si poate cele mai nefericite) sunt:

1. 123456
2. 12345
3. 123456789
4. Password

5. iloveyou
6. princess
7. rockyou
8. 1234567
9. 12345678
10. abc123

Directorul tehnic al companiei Imperva, Amichai Shulman a declarat ca atacul ar trebui sa fie o lectie, adaugand ca oamenii ar trebui sa inteleaga ca aceste parole slabe incurajeaza si faciliteaza atacurile cibernetice. "Cu un minim efort un hacker poate sa acceseze un nou cont pe secunda sau 1000 de conturi la fiecare 17 minute", declara Shulman.

Potrivit CBC News, aceasta problema nu s-a schimbat foarte mult in ultimii 20 de ani. Studiul realizat in 1990 de catre Unix dovedeste ca selectia de atunci a parolelor este asemanatoare cu cea pe care o fac astazi consumatorii.


Analiza realizata de catre Imperva arata ca 30% dintre utilizatori aleg parole cu mai putin de 7 caractere, aproape 50% dintre ei folosesc nume, expresii de cartier, cuvinte complicate din dictionar sau injuraturi si expesii obscene, la care se adauga caracterele consecutive de pe tastatura sau cifre consecutive.

Recomandarea specialistilor este sa alegem parole cu peste 8 caracatere, care sa includa diferite combinatii (majuscule, litere mici, numere si caractere speciale precum !@#$%^&*).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.