Un nou studiu al cercetatorilor americani sugereaza ca prima litera a numelui unei persoane ar putea oferi indicii privind longevitatea acesteia. Daca numele incepe cu "A", nu exista motive de ingrijorare, insa daca initiala este "D", aceasta ar putea indica un deces mai apropiat, sunt de parere specialistii.
Studiul, condus de oamenii de stiinta ai Universitatii Wayne din Detroit, a examinat relatia dintre initialele numelui unei persoane si momentul mortii sale.

Au fost examinate doua grupuri de subiecti, formate din atleti profesionisti, doctori si avocati. In cazul fiecarui sport, atleti ale caror initiale incepeau cu litera "D" au trait mai putini ani decat aceia ale caror nume incepeau cu litere cuprinse intre "E" si "Z", declara autorii studiului, Ernest Abel si Michael Kruger, citati de Descopera.

Conform MailOnline, cercetatorii au analizat duratele de viata a peste 10.000 de atleti si profesionisti, concentrandu-se mai ales asupra celor ale caror initiale erau "A", "B", "C" sau "D" - litere asociate cu sistemul de notare din sistemul educational american.

Studiul a demonstrat ca cei cu nume care aveau la inceput litera "A" traiau substantial mai mult decat cei care aveau "D". Cercetatorii sugereaza ca, "D" fiind asociata performantelor academice scazute, cei ale caror nume incep cu aceasta litera sunt mai predispusi la un respect de sine scazut, devenind mai vulnerabili in fata afectiunilor, dupa cum informeaza Aolhealth.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.