Din cele 400 de planete extrasolare identificate pana in prezent, nici macar una nu prezinta conditiile necesare intretinerii vietii, desi este posibil ca in trecut viata sa fi existat pe aceste corpuri.
Unii cercetatori si ambientalisti sunt de parere ca aceasta constatare ar putea fi unul dintre semnele concludente ale faptului ca viata este menita sa se autodistruga intr-un final. Fotografiile din sateliti ne arata, fara echivoc, restrangerea calotelor glaciare, deplasarea Desertului Namibiei - cel mai vechi din lume - , devastarea padurilor tropicale din Indonezia si Congo, precum, desigur, si a celor din Amazon, potrivit Descopera.

Lacul Baikal, din Siberia, contine cea mai mare concentratie de apa pura din lume - 20% - iar biodiversitatea ecosistemului sau nu va supravietui unei cresteri cu doua grade a temperaturii, dupa cum informeaza agentia de stiri Pravda. Am ajuns sa ne luptam pentru supravietuire si nu, pur si simplu, pentru a trai. Valorificam puterea, desi ea este intotdeauna detinuta de ignoranti. Nu mai credem in summit-urile climatice, ci in paradele spectaculoase ale vanitatii si autopromovarii politice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.