Un student al Facultatii de drept din Zimbabwe a reusit sa doboare un record demn de respect: tanarul a realizat o sesiune de lectura ce a durat aproape 6 zile, insumand 130 de ore.

Pentru cei care nu stiau, in lume chiar exista oameni pasionati de citit, ba mai mult, exista o lume a lecturii in competitie. Luna trecuta, studentul din Zimbabwe Errol T. Muzawazi, a reusit sa-l devanseze pe indianul Jayasimba Ravirala, care realizase o performanta de 120 de ore in 2007.

Indianul a citit despre Concepte de Dezvoltare a Personalitatii, iar Errol Muzawazi a doborat recordul lecturand un monolog despre democratie.

Stim ca pentru unii oamenii chiar si o ora de citit pare un supliciu, insa ca sa te inhami la o asemenea activitate trebuie sa iubesti cu adevarat cartile si sa te supui la cateva reguli minore, potrivit The Longest Lecture.

Lectura a fost realizata in cadrul Universitatii Jagiellonian din Cracovia, Polonia, in limba engleza, mai putin introducerea care a fost facuta in 6 limbi. Pe toata durata lecturii participantul la competitie poate sta asezat ori ridicat, poate gesticula si poate folosi orice ton al vocii, dupa cum informeaza The Chronicle of Higher Education.

Potrivit regulilor, Muzawaki a avut voie sa ia o pauza de 5 minute dupa fiecare ora de lectura. Pauzele au fost cumulate, iar pentru cele peste 5 zile si jumatate de lectura i-au fost permise 11 ore de somn, pentru a se hrani si pentru a folosi baia. Cel putin un membru al audientei a trebuit sa fie prezent in sala pe toata durata desfasurarii maratonului sau de citit.

Acum poate va intrebati de ce ar vrea cineva sa se supuna la un asemenea tratament doar de dragul lecturii. Ei bine, studentul din Zimbabwe a avut un scop precis cand s-a inscris la aceasta competitie, si anume strangerea de fonduri pentru Expeditia Educationala Pan-Africana din 2010, o excursie educativa ce traverseaza 23 de state africane. Expeditia pe care Errol si prietenii sai de la Universitatea Jagiellonian o vor face are ca scop dobandirea de capacitati de supravietuire in zonele rurale si de voluntariat in proiecte comunitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.