Mamele care isi alapteaza copiii de la san prezinta un risc mai scazut de a face diabet, arata un studiu publicat in ultimul numar al revistei "Diabetics".

Alimentatia naturala este benefica nu numai pentru nou-nascutul caruia ii sunt furnizati anticorpi, reducand astfel riscul de a dezvolta, in timp, alergii sau eczeme, ci si pentru mama, relateaza Evenimentul Zilei.

In cazul in care alapteaza, mamele au sanse mult mai mari de a scapa atat de diabet, cat si de bolile de inima, fata de cele care prefera sa-si alimenteze copilul cu lapte praf sau de vaca, spun expertii. Pe parcusul studiului care a tinut 20 de ani, cercetatorii au tinut sub observatie un numar de 704 femei care urmau sa aiba primul copil. In acest timp, specialistii au analizat modul in care s-a dezvoltat "sindromul metabolic" - una dintre starile premergatoare diabetului - la mamele care au nascut.

Concluzia lui a fost ca femeile care au alaptat nu au facut nicio forma de diabet intre 39 si 56 de ani, iar aceasta perioada a depins de cat de indelungata a fost alaptarea.

Alte informatii despre acest studiu gasiti in Evenimentul Zilei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.