Pe masura ce populatia lumii creste in curand vom fi 7 miliarde devine tot mai greu sa gasesti pe planeta Terra vreun loc neafectat de prezenta si activitatea oamenilor.

Nu pentru a mari sentimentul tragic al distrugerii planetei, ci pentru a incuraja eforturile celor ce se straduiesc pentru un Pamant mai curat, Descopera.ro a publicat o lista cu 10 dintre cele mai poluate locuri de pe Terra.

10. Raul Citarum - Indonezia. A fost numit cel mai murdar rau al lumii - un titlu pe care nimeni nu l-ar dori pentru cursul de apa in apropierea caruia traieste. In jur de 5 milioane de oameni traiesc in bazinul raului Citarum, si multi dintre ei il folosesc ca sursa de apa. La sfarsitul anului trecut, o mare banca Asian Development Bank - a acordat un imprumut de 500 de milioane USD pentru curatarea infectului curs de apa. Sa nadajduim ca, peste cativa ani, Citarum nu se va mai afla pe lista ca acesta.

9. Raul Yamuna, India
. La fel de murdar si primejdios ca si Citarum, fluviul Yamuna, cel mai mare afluent al Gangelui, trece prin orasul Delhi - si asta spune aproape tot despre halul incare se afla. S-a estimat ca 58% din gunoiul produs de oras ajunge direct in Yamuna, ale carui ape sunt folosite de milioane de indieni atat pentru aruncarea gunoiului, cat si pentru spalat, gatit si baut.

8. Linfen, China. Orasul detine un trist record: e orasul cu cel mai poluat aer din intrega lume, fiind desemnat astfel in anul 2007, intr-un raport realizat de Blacksmith Institute, o organizatie americana specializata in proiecte legate de combaterea poluarii. Inconjurat de mine de carbune si termocentrale care folosesc ca sursa de energie tot carbunele, Linfen - oras cu peste 4 milioane de locuitori - e asfixiat cronic de un fum negru care intuneca vazduhul. Se spune ca, daca usuci rufele afara, n-ai nici o sansa sa le iei curate de pe franghie.

Click aici pentru a vedea fruntasii topului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.