Organizatiile neguvernamentale au convocat starurile muzicii si cinematografiei la Copenhaga, pentru a mobiliza opinia publica inaintea summitului ONU privind mediu, dintre vedetele care vor fi prezente in capitala daneza facand parte Moby si Backstreet Boys, precum si Milla Jovovich.
Astfel, pe 7 decembrie, la Copenhaga vor concerta cei de la Backstreet Boys, grupul american care a vandut 76 de milioane de albume, in cadrul unui eveniment organizat de Comisia Europeana. Comisia colaboreaza cu MTV pentru a face cunoscute actiunile europene pentru mediu in randul tinerilor si pentru a-i sensibiliza pe acestia, potrivit Musichat.

In cadrul aceluiasi concert, au mai fost "recrutate" celebritati cunoscute mai ales pentru performantele in festivaluri muzicale decat in ceea ce priveste ecologia, cum ar fi Moby, Metallica, Natalie Imbruglia sau The Offspring.

Fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, a solicitat unui numar de circa 60 de vedete, intre care Lily Allen, Marion Cotillard, Mélanie Laurent si Milla Jovovich, sa inregistreze o "petitie muzicala" in favoarea mediului. O versiune a melodiei rezultate - "Beds are Burning" - a fost lansata toamna aceasta, in cadrul Fashion Week, la Paris.

Potrivit 9am, cantecul poate fi si downloadat gratuit, cu conditia ca fiecare persoana care descarca fisierul sa semneze prima petitie muzicala din lume prin care sa le ceara liderilor lumii sa ia masuri. "Dowloadand cantecul, oamenii din intreaga lume-si vor lasa amprenta (numele) si impreuna vom face un asemenea zgomot incat toti conducatorii lumii ne vor auzi", a declarat Annan, citat de The Inspiration Room.

Dintre starurile internationale cunoscute pentru activitatile lor eceologiste fac parte Leonardo di Caprio si Robert Redford.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.