Politia britanica a publicat pe Internet un clip cu Madeleine McCann, o fetia de 4 ani, disparuta in 2007 in Portugalia. Inregistrarea contine fotografii modificate artificial, cu ea mai in varsta si lanseaza apelul ca orice persoana care dispune de informatii despre disparitia copilului sa le faca cunoscute.
Parintii fetei au declarat ca inca mai cred ca Maddie este in viata si de aceea spera ca prin aceasta initiativa sa o poata gasi. Imaginile noi lansate pe internet arata toate schimbarile dramatice care ar fi putut avea loc in acesti 2 ani si jumatate de cand a disparut. Fotografiile realizate de experti fac parte dintr-un film de 60 de secunde ("Un minut pentru Madeleine"), realizat in 7 limbi si a fost lansat pe internet.

Sustinut de organizatii de protectia copilului din intreaga lume, clipul "Un minut pentru Madeleine" a fost realizat de catre Centrul Britanic de Exploatare a Copiilor si Protectie Online (CEOP) si are un mesaj simplu, dar disperat al parintilor care-si doresc copilul inapoi: "Daca stii ce s-a intamplat cu Madeleine, inca nu e prea tarziu sa faci o fapta buna si sa vii la politie sa povestesti tot ce stii. Noi o iubim. Te rugam, ajuta-ne sa o aducem pe Maddie acasa!"

CEOP si familia McCann ii roaga pe toti utilizatorii de internet sa duca vestea mai departe si sa raspandeasca "Minutul pentru Madeleine" pe toate site-urile posibile, pe e-mail si pe retelele sociale Facebook si Twitter.

Maddie era in varsta de aproape 4 ani in momentul disparitiei sale, in timp ce dormea intr-o camera de hotel intr-un complex turistic al statiunii balneare portugheze Praia da Luz /sud/, pe 3 mai 2007, potrivit Agerpres.

Cazul a fost mediatizat intens de presa, iar desfasurarea anchetei a tinut prima pagina luni in sir. Potrivit Daily Express, desi parintii fetitei si un alt barbat sunt principalii suspecti, politistii portughezi nu au suficiente dovezi pentru a-i condamna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.