Centrul zoologic israelian Ramat Gan, din apropiere de Tel-Aviv, a devenit principalul exportator de hipopotami din lume, a anuntat luni cotidianul Maariv, in ajunul trimiterii a doua astfel de animale in Ucraina.
In cateva luni, 12 dintre aceste mamifere americane au fost vandute in Vietnam, Rusia, Kazahstan si Turcia, a precizat o responsabila a centrului, cunoscut si sub numele de Ramat Gan Safari, potrivit Agerpres.

Potrivit ei, Ramat Gan Safari, care adaposteste in prezent 38 de hipopotami, cifra cea mai mare din lume, isi datoreaza succesul cunostintelor in materie de anesteziere si transportare a acestor animale.

Hipopotamii trebuie adormiti noaptea, cand ies din apa, unde isi petrec cea mai mare parte a timpului. Dupa sedare, animalul este transportat cu un buldozer intr-o cusca. Marele pericol este ca hipopotamul sa ajunga, in pofida sedativului, din nou in apa si sa se inece in somn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.