Cercetatorii de la Stanford University School of Medicine au reusit sa oblige celule stem embrionale (derivate din embrioni obtinuti prin fecundare asistata) sa se transforme in celule germinale umane, precursoarele ovulelor si spermatozoizilor.
Cercetatorii de la Stanford University School of Medicine au reusit sa “oblige” celule stem embrionale (derivate din embrioni obtinuti prin fecundare asistata) sa se transforme in celule germinale umane, precursoarele ovulelor si spermatozoizilor. Descoperirea acestui mecanism le va permite (in circa 5 ani) persoanelor sterile sa-si produca celule germinale “pe comanda”, in laborator, utilizand celule stem din celulele pielii, scrie Descopera.

Intrucat celulele germinale se formeaza in primele faze de dezvoltare a embrionului uman, a fost dificila pana acum studierea si reproducerea lor in laborator. De aceasta data, expertii au reusit sa faca acest lucru pornind de la linii de celule embrionale umane in care au inserat o gena indispensabila formarii liniei germinale, potrivit Ansa.

Din studiul publicat de cercetatorii californieni in revista Nature, reiese asadar ca celulele obtinute in "eprubeta" functioneaza suficient de eficient pentru a genera celule spermatice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.