Experti in comportamentul animalelor din Croatia afirma ca un urs a invatat sa pacaleasca oamenii sa-l lase sa intre in case dupa ce le bate "politicos" la usa. Ursul brun a invatat probabil trucul pe cand impingea usa pentru a o deschide. Expertii speculeaza ca zgomotele au fost confundate de proprietari cu un ciocanit si ca ursul, multumit de rezultat, a repetat tactica. Familia Loknar din Gerovo, vestul Croatiei, a declarat ca ursul a batut de trei ori la usa lor si din acest motiv acum refuza sa mai raspunda la usa.

"Am sarit pe fereastra cand el a intrat prima data pe usa si a distrus bucataria. Am deschis usa si l-am vazut stand acolo. Nu-mi venea sa cred, apoi am luat-o la fuga, iar el a intrat ca la el acasa. Ursii sunt ceva obisnuit in padurile din imprejurimi, dar nimeni nu a mai auzit de un urs care sa bata la usa", a declarat Nevenka Loknar.

"Ursul e atat de inteligent! Am incercat sa-i punem obstacole pentru a-l opri sa mai vina, de exemplu un gard de sarma ghimpata, dar el tot reuseste sa treaca. N-as fi surprinsa sa aflu ca poate folosi patentul", a adaugat ea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.