Japonezul Takeru Kobayashi a devenit luni, pentru al cincilea an consecutiv, cel mai rapid devorator de hot-dog din lume, desi nu a reusit sa-si doboare propriul record de 53 de cremvursti si jumatate in numai 12 minute. si totusi, nu a fost departe de aceasta "performanta", deoarece japonezul - care abia daca are 60 de kilograme greutate si este deja cunoscut sub porecla de "Tsunami" - a papat pe nerasuflate 49 de cremvursti in numai 12 minute, suficient pentru a-si umili toti adversarii.

Dupa ce a stabilit aceasta perfomanta, castigatorul le-a aratat celor din jur abdomenul, care era la fel de plat ca inainte de inceperea concursului. Takeru Kobayashi a castigat noua din ultimele zece editii ale acestui inedit concurs.

Steve Keiner, care a castigat in 1999, este pentru moment singurul american care a reusit sa invinga in ultimul deceniu. La concursul din acest an, locul doi a fost ocupat de americanca Sonya Thomas, mai cunoscuta sub porecla de "Vaduva neagra" si care detine recordul tarii sale in acest domeniu, 37 de hot dogs in 12 minute. "Vaduva neagra", ce cantareste numai 47 kg, aplica propriul sistem de ingerare, perfectionat de-a lungul anilor: separa painea de cremvursti si le mananca... disociat, nu inainte de a le inmuia bine in apa, ca sa nu aiba de mestecat prea mult. Dupa ce a reusit sa se claseze pe locul doi, Sonya a declarat presei ca are de gand ca, cel putin cateva zile, sa consume ceva usor, "cel mult o salata".

"Nu ma doare stomacul de la atata mancare, in schimb am probleme cu maxilarele de la mestecat", a declarat ocupanta locului secund. Restaurantul Nathan's, faimos pentru cremvurstii pe care-i face, a organizat in Coney Island aceasta ciudata competitie, care a avut loc pentru prima data in 1916. De atunci, diversi pasionati de hot dogs din intreaga lume vin la New York pentru a demonstra ca pot fi cei mai rapizi atunci cand vine vorba sa inghita aproape pe nerasuflate si fara sa se lase doborati de greata acesti carnati.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.