Scriitorul american Edgar Allan Poe, decedat in urma cu 160 de ani, nu a avut o inmormantare in adevaratul sens al cuavntului, astfel ca sambata, o replica a corpului sau va fi ingropata in cadrul unei ceremonii cu doua slujbe, la care vor participa 700 de admiratori, scrie The Telegraph.
In 1849, cand Poe a decedat intr-un spital pe 7 octombrie, dupa ce in urma cu patru zile fusese gasit ratacind pe strazile orasului Baltimore fara niciun ban, delirand, imbracat in hainele altcuiva si aparent batut, scriitorul era falit. "Ceremonia" de inhumare a trupului sau a durat trei minute, in prezenta a zece persoane, motivul fiind faptul ca varul sau, Neilson Poe, a omis sa spuna cunostintelor si familiei ca acesta a decedat, arata NewsIn.

In weekend-ul acesta, la 160 de ani de la decesul lui Edgar Allan Poe, scriitorul va avea parte de o inmormantare adecvata. O replica a corpului scriitorului in marime naturala va fi transportata intr-o trasura de la casa sa din Baltimore cimitirul Westminster unde nu una, ci doua ceremonii intregi vor fi tinute, in fata a 700 de admiratori. Evenimentul face parte dintr-o serie de evenimente care se vor desfasura pe parcursul unui an pentru a marca 200 de ani de la nasterea lui Edgar Allan Poe, in contextul unui conflict intre mai multe orase americane care isi revendica trupul scriitorului.

Dintre toti scriitorii americani clasici ai secolului XIX-lea, Poe a avut cea mai nefericita existenta. "Edgar Allan Poe a fost cel mai sarac dintre ei, viata sa a fost precara", spune Stephen Rachman, presedintele Poe Studies Association.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.