In hit-parade-ul celor mai bune 100 de universitati din lume, realizat an de an de Times Higher Education, numarul universitatilor nord-americane inregistreaza pentru prima oara o scadere (42 in 2008; 36 in 2009), in timp ce creste prezenta universitatilor europene (39 de institutii sunt reprezentate in top 100 fata de 36 in 2008).
In noul sat global, suprematia exclusivistelor universitati nord-americane de pe Coasta de Est nu mai e ce-a fost. Doar Harvard isi mentine cu incapatanare locul I, in timp ce Yale este "retrogradata" de pe locul al doilea pe cel de-al treilea, iar Princeton trebuie sa se multumeasca cu locul 8, potrivit Descopera.

De aceasta data, patru institutii britanice se plaseaza insa in Top 10: Cambridge - locul 2, University College of London - locul 4, inaintea Imperial College London si Oxford (locul 5, ex equo); urmate de University of Chicago, Massachusetts Institute of Technology (MIT) si California Institute of Technology (Caltech), arata Corriere della Sera.


Click aici pentru Top Universitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.