O piatra pretioasa care cantareste aproximativ 100 de grame a fost extras dintr-o mina din Africa de Sud. Diamantul, care are 507,55 carate, a fost scos din mina Cullinan.
Specialistii estimeaza ca dupa prelucrare diamantul va avea o valoare de aproximativ 20 de milioane de dolari, potrivit Cancan.

Piatra pretioasa descoperit in Africa de Sud s-ar putea afla in primele 20 de diamante din lume. Directorul executiv de la Petra Diamonds Limited a declarat ca diamantul are o culoare si o claritate exceptionala. Nu a fost inca evaluat, dar se estimeaza ca are o valoare de circa 20 de milioane de dolari.

Potrivit Realitatea, piatra pretioasa cantareste un pic peste 100 de grame. In mina Cullinan a fost gasit si cel mai mare diamant din lume, de 3106 carate. A fost suficient de mare pentru a fi impartit in 9 pietre mari si 100 mai mici. Cel mai mare fragment este montat in Sceptrul Regal Britanic care face parte din Bijuteriile Coroanei.

Click aici pentru galeria foto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.