Pasagerii unei companii aeriene japoneze sunt rugati sa mearga la toaleta inainte de a se imbarca, pentru a cantari mai putin si a reduce, astfel, emisiile de dioxid de carbon, relateaza Daily Mail.
All Nippon Airways (ANA) explica faptul ca pasagerii care au mers la toaleta inainte de imbarcare sunt mai usori, ceea ce face aeronava in ansamblu mai usoara. O aeronava mai usoara consuma mai putin combustibil in timpul zborului si, implicit, emisiile de dioxid de carbon sunt mai scazute, potrivit NewsIn.

ANA spera ca astfel va reduce emisiile sale de dioxid de carbon cu cinci tone in decurs de 30 de ani.

Masura a fost implementata in 1 octombrie, potrivit postului japonez de televiziune NHK, si va fi aplicata initial la 42 de zboruri. Ea ar putea fi extinsa, daca este primita bine de pasageri si daca rezultatele sunt bune.

Luand in calcul volumul mediu al vezicii umane, de 0,44 litri, 150 de pasageri care nu au mers la toaleta cantaresc cu 63,7 kilograme in plus.

Masuri drastice: Pasagerii ar putea fi radiografiati in aeroport


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.