Poate ca nu esti la munca acum. Poate nu porti un costum. Poate ca un pitic irlandez danseaza pe tastatura ta. Sau poate ai baut prea multa cafea si deja ai inceput sa ai halucinatii.
O echipa de de cercetatori de la Universitatea Durham, Anglia a descoperit ca un consum ridicat de cafea, ceai, bauturi energizante, ciocolata sau pilule cu cafeina ne poate face sa auzim si sa vedem lucruri care nu se intampla in realitate.

Cercetatorii au descoperit ca un consum exagerat de cafea (315 miligrame de cafeina, echivalentul a 3 cani de cafea tare) creste cu pana la trei ori riscul aparitiei halucinatiilor sau a altor prezente bizare, potrivit Live Science.

7 cesti de cafea instant contin tot aproximativ 315 miligrame de cofeina potrivit datelor furnizate de cercetatori si pot fi asociate cu 3 cani de cafea tare, 6 cani de ceai, 9 doze de Coca-Cola, 4 Red Bulls si aproape o cafea si jumatate daca o cumparam de la un coffe shop.

Cafeina stimuleaza sistemul nervos central al omului, accelerand circulatia sangelui si radicand tensiunea arteriala. Potrivit studiilor 90% dintre americani folosesc cafeina intr-o forma sau alta, fiind cel mai utilizat drog. Consumata moderat aceasta poate creste capacitatea mentala si forta de munca, dar daca se exagereaza, duce la nervozitate, irascibilitate, anxietate, putand totodata provoca crampe musculare, insomnii si palpitatii ale inimii, dupa cum arata studiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.