Filmul mut "Calatorie pe Luna" din 1902 este considerat prima pelicula SF. Lumea intreaga sarbatoreste performantele omului in eforturile lui de a cunoaste si de a intelege spatiul. Un univers din care, cu toata evolutia stiintifica si tehnologica, nu pricepem decat firimituri. Drept urmare, genul stiintifico-fantastic este departe de pensie.
Stiati ca primul film stiintifico-fantastic este considerat Calatorie pe Luna (Les voyage dans la lune), vechi de mai bine de 100 de ani?

A fost prezentat prima oara pe 1 septembrie 1902 de de catre realizatorul de filme francez, Georges Mélie`s, iar un an mai tarziu a fost difuzat la Festivalul Filmului Mut. Georges Mélie`s, considerat parintele efectelor speciale din cauza abilitatii sale extraordinare de a manipula si transforma realitatea intr-un film, a mai fost numit si "cinemagicianul", potrivit Realitatea.

Scenariul filmului cuprinde si prima reprezentare cinematografica a extraterestrilor. Pelicula a fost considerat pierduta pana in 2002, cand a fost descoperita o copie intr-un depozit din Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.