Americanii au trecut brusc de la case mari si luxoase cu tot confortul, la locuinte mici si practice care nu consuma multa energie si apa. Acestia sunt dispusi sa investeasca mai degraba in eficienta energetica decat in lux, arata un sondaj efectuat de un grup de arhitecti
Sondajul efectuat de Institutul American al Arhitectilor (AIA) arata ca acum americanii sunt mai putin interesati in a avea camere pentru relaxare, fitness, jocuri sau hobbyuri si trei garaje. Schimbarea de gusturi reflecta grija lor fata de valorile locuintei, un buget familial solid si amenintarea somajului. „Accesibilitatea este o mare grija”, a spus economistul sef al AIA, Kermit Baker. „Proprietarii de locuinte nu mai vor sa cheltuasca bani aiurea pentru casele lor”, a mai spus acesta.

Potrivit Green-Report, birourile sunt cele mai populare camere speciale dintr-o casa, potrivit sondajului. Aproximativ 46% dintre arhitecti spun ca birourile in locuinte castiga popularitate, cu 5% mai mult fata de anul trecut. Cresterea numarului de birouri personale in casa a fost provocata de numarul tot mai mare de americani care isi conduc o afacere proprie chiar in locuinta lor. Mai mult decat atat, din ce in ce mai multi americani le cer arhitectilor sa ii asigure ca locuintele lor sunt eficiente energetic. Doua treimi dintre arhitecti spun ca tot mai multi clienti vor izolare termica mai buna pentru reducerea costurilor la incalzire si racire. Altii vor ferestre duble sau chiar triple, dispozitive de economisire a apei si panouri solare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.