Guvernatorul statului Ohio (SUA) a amanat ieri urmatoarele doua executii programate, ce urmau sa aiba loc in octombrie si noiembrie, dupa ce echipa sa nu a reusit luna trecuta sa administreze injectia letala unui condamnat la moarte.
Guvernatorul democrat a explicat ca, "din 15 septembrie, autoritatile din penitenciare lucreaza la gasirea unei solutii alternative la protocolul injectiei letale, in cazul improbabil in care astfel de probleme vor mai aparea in viitor".

In 15 septembrie, echipa de executie din Ohio a cautat timp de doua ore o vena suficient de solida in bratele, mainile si picioarele lui Romell Broom (53 de ani) pentru a administra injectia, dupa care a abandonat, relateaza NewsIn, citand AFP. Condamnatul s-a intors traumatizat pe culoarul mortii si a depus un recurs in justitie pentru a scapa de o a doua tentativa de executie.

Intr-un comunicat, guvernatorul a anuntat ca amana aplicarea pedepsei lui Lawrence Reynolds pana in 9 martie si a lui Darryl Durr pana in 20 aprilie. Desi s-a declarat "convins ca autoritatile vor reusi sa isi incheie munca de cercetare, vor alege o alternativa valabila (...) si vor organiza toate pegatirile necesare" pana la urmatoarea executie programata de statul Ohio pe 8 decembrie, guvernatorul si-a rezervat posibilitatea de a ordona noi amanari.

Statul Ohio, care a condamnat la moarte 32 de persoane din 1999 si pana acum, a executat patru persoane in 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.