Cu mult inainte ca Disneyland-ul sa devina o exponata a industriei turismului in Florida, cea mai faimoasa atractie era Orasul Sirenelor Vii.
De la inaugurarea din 1974, Weeki Wachee a atras mii de turisti si vizitatori din intreaga lume, exact cum mitologicele creaturi ii atrageau pe navigatori. Intins pe o suprafata de peste 2 kmp si avand ca sursa de apa izvoare naturale, acest oras este casa sirenelor, fiinte "jumatate femei, jumatate pesti" care dau cele mai fascinante reprezentatii de inot si dans in teatrele acvatice.

Parcul a sarbatorit cea de-a 60-a aniversare in 2007, zeitele apelor aducand un bizar tribut vechilor fiinte fantastice din Odiseea lui Homer, potrivit Atlas Obscura. Acestea au scos la suprafata stralucirea vechilor farmece ale vechii mosteniri ale Floridei. In showurile de astazi femeile sirene folosesc tuburi de oxigen si costume stralucitoare pentru a pune in scena interpretarea subacvatica a povestirii "Mica Sirena" a lui Christian Andersen, ce sta la baza traditiei Festivalurilor Weeki Wachee.

Fundalul geologic al bazinului face sa fie si mai mistic dansul sincronizat si cantecul care rasuna din apa. Teatrul acvatic este alimentat cu ajutorul unor rezervoare care pompeaza peste 170 de milioane de galoane de apa proaspata pe zi in bazin. Desi sistemul natural de pompare pastreaza apa la o temperatura de 23 de grade Celsius pe toata perioada anului, curentul din adancime ajunge uneori la 5m/h, sirenele neputand sa inoate intr-un singur loc.

Daca nu sunteti deja convinsi de magia acestui loc, ar fi bine sa va temeti de puterea celor 12 sirene din Weeki Wachee, cel mai mic oras din lume, care e condus de un primar-sirena. Sirenele mai batrane care s-au retras din activitate marturisesc ca viata lor a mers mai departe, insa incantarea si misterul din raurile Weeki Wachee le cheama inapoi mereu, ca un vis ce nu poate fi uitat. Motto-ul lor este: "Odata ce ai fost sirena, ramai sirena". Jobul de sirena nu este tocmai unul obisnuit, iar dupa cum acestea canta in show-ul "Mica Sirena":

"Nu suntem ca celelalte femei/ Nu trebuie sa curatam sau sa calcam/ Noi niciodata nu crestem/ Si avem lumea la picioare".





Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.