Chirurgii plasticieni din SUA si Canada practica remodelarea organelor genitale feminine, pentru marirea placerii

Dupa liposuctii, implanturi mamare si liftinguri faciale, chirurgia estetica incepe sa castige noi adepte in conditiile in care tot mai multe clinici ofera operatii de remodelare a vaginului, relateaza AFP. Potrivit societatii americane de chirurgie plastica, aceasta este cea mai importanta tendinta a ultimilor ani. In Canada si in SUA, zeci de clinici ofera acest tip de interventie medicala, printre operatiile cele mai solicitate fiind stramtarea vaginului, pentru marirea placerii, remodelarea labiilor si reconstructia himenului.

Primele paciente care au beneficiat de acest gen de operatii au fost femei care sufereau de incontinenta sau care aveau complicatii post-natale, toate declarand apoi ca viata lor sexuala s-a imbunatatit, afirma doctorul David Matlock din Los Angeles.

Ca-n "Playboy"

Dupa aceste succese, cabinetele au fost luate cu asalt de femei care voiau sa li se stramteze vaginul, in timp ce altele veneau cu reviste porno si cereau ca organele lor genitale sa arate ca acelea din fotografii. Matlock afirma ca la serviciile sale apeleaza femei de toate varstele si din toate clasele sociale, de la adolescente la bunici si de la avocate la casnice.

"Nu-mi placea cum aratau partile mele intime", spune o studenta de 21 de ani, care prefera sa ramana anonima si care si-a refacut labiile in urma cu sase saptamani. "Ma uitam la fetele din "Playboy" si ale mele nu aratau asa", adauga ea. Dupa operatie, tanara a fost "mai bucuroasa si mai increzatoare in sine", asa incat si mama ei s-a hotarat sa-i urmeze exemplul. Numai ca acest gen de interventie nu este fara risc, potrivit doctorului Leroy Young, copresedinte al Societatii americane de chirurgie plastica, care spune ca pot exista si efecte negative.

Astfel, pot aparea probleme de vindecare, cicatrice dureroase sau pot fi distrusi nervii locali. In unele cazuri, se poate produce o stramtare excesiva a vaginului, care sa impiedice orice raport intim, precizeaza dr. Young.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.