24.000 de britanici mor in fiecare an din pricina poluarii aerului, cauzata de lipsa masurilor guvernamental, informeaza un raport efectuat de cercetatorii de la Centrul de studiu al justitiei si crimei din cadrul Colegiului King din Londra
Potrivit Telegraph, companiile responsabile pentru poluarea aerului ar trebui aspru sanctionate, au aratat expertii. Acestia spun ca guvernul nu ia masuri suficiente pentru penalizarea companiilor poluatoare precum producatorii de ciment, de automobile si centralele electrice.

Raportul avertizeaza ca poluarea aerului din Londra este grava si ar putea pune in pericol Jocurile Olimpice din 2012. Cercetatorii estimeaza ca peste 20 de orase britanice polueaza la un nivel de doua ori mai mare decat cel specificat de standardele Organizatiei Mondiale a Sanatatii, scrie Green-report.

“Actualele reguli guvernamentale de combatere a poluarii aerului se bazeaza pe un model eronat de parteneriat cu poluatorii comerciali”, a aratat Reece Walters, principalul autor al raportului. “Actualul sistem legislativ ofera prioritate prosperitatii economice si comerciale in locul sigurantei publice, iar acest lucru este total inacceptabil”, a adaugat Walters.

Pe langa cei 24.000 de oameni care mor in fiecare an in Marea Britanie din cauza poluarii aerului, mii de alte persoane umplu spitalele imbolnaviti din aceeasi cauza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.