O printesa saudita si un om de afaceri marocan au fost jefuiti in ultimele zile in Sardinia in doua hoteluri diferite, ramanand fara 11 milioane de euro in bijuterii si monede, a informat duminica presa italiana, relateaza AFP.
"In zece minute, la ora mesei si fara sa faca cel mai mic zgomot, hotii au reusit sa demonteze si sa scoata seiful dintr-un apartament ocupat de fiica viceregelui Arabiei Saudite. A fost lovitura perfecta: o prada de 11 milioane de euro", scrie La Stampa.

Seiful era fixat doar cu silicon pe peretele respectiv, precizeaza NewsIn.

Potrivit La Repubblica, acest furt s-a transformat intr-un incident diplomatic. "Un consilier militar al ambasadei saudite a sosit in Sardinia si cazul este urmarit de serviciile secrete italiene si de diplomatii celor doua tari", potrivit sursei.

Omul de afaceri marocan a fost jefuit intr-un alt hotel de lux, de pe Costa Smeralda, zona de lux a Sardiniei, unde premierul Silvio Berlusconi are o vila. A fost folosita aceeasi tehnica, fiind furati 150.000 de euro in bijuterii si bani.

Furturile au fost comise intr-o saptamana in hoteluri din lantul Iti Hotels, iar anchetatorii suspecteaza o banda de hoti specializati in astfel de lovituri, poate veniti din strainatate, ajutati la fata locului de un fost angajat al hotelurilor.

O a treia lovitura a fost data intr-un hotel din Portofino, unde seful unei companii germane a ramas fara seiful din camera sa ce continea un milion de euro in bijuterii si 3.000 de euro in monede.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.