Un bucatar bun se gandeste la o inghetata la fel cum un pictor se gandeste la o panza goala, plina de posibilitati tentante. Odata ce ai pus ingredientele de baza, restul tine numai de imaginatie si gust.
Pentru prepararea inghetatei se poate folosi aproape orice, iar acest lucru il stie cel mai bine gelateria La Casa Gelato, din Vancouver, care le ofera pofticiosilor 218 arome uimitoare de inghetata de la ciocolata cu piper si pana la tofu. Ce au toate aceste arome in comun? Sunt dulci si reci, in rest nimic care sa va aminteasca de traditionala inghetata cu aroma de vanilie, ciocolata ori fistic.

Cand vine vorba de inghetata, japonezii vad lucrurile putin mai diferit (daca ne gandim ca ei sunt inventatorii inghetatei-penis). Pentru ei nu exista limite in descoperirea de noi arome, forme, marimi si texturi ale inghetatei. Daca intrati intr-o gelaterie japoneza puteti gasi inghetata cu porumb, cartofi, wasabi, rosii, chiar si vinete inghetate, capsuni intregi, alune sau banane. Orice s-ar putea transforma intr-un desert inghetat intr-o clipita.

Dar cand intri intr-o pescarie si gasesti o sectiune speciala de inghetata, lucrurile par a fi scapat putin de sub control. Creaturile marii puse in acelasi context cu inghetata, par a fi deja delicatese pe care noi occidentalii am ezita putin sa le incercam. Insa japonezii sunt fani declarati ai inghetatei cu gust de caracatita, crevete, balena, scoica, crap ori ton.

Click aici pentru a descoperi cele mai inspaimantatoare 100 arome de inghetata din lume

Ca sa trecem cat mai repede posibil din lumea tentaculelor dulci si inghetate spre lumea mamiferelor, japonezii ne invita sa savuram inghetata cu aroma de limba de taur sau cal. Delicios, nu? Nu ratati reptilele si nu incercati sa trisati..

Completand meniul cu multitudinea de arome "inghetate", parca orezul expandat, ardeiul iute, taiteii, sosul de soia, laptucile si cactusul nu mai par atat de ciudate. Insa, lista merge mult mai departe, catre arome mai subtile, gata sa incante si cele mai "pretentioase" papile gustative.

Cred ca nu ar strica o inghetata sa ne mai racorim putin...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.