Cea mai mare specie de dinozauri pradatori, Tyrannosaurus Rex, prefera sa manance puii altor vietuitoare, pe care ii putea inghiti intregi, decat sa-si asigure hrana atacand animale de dimensiuni mari, potrivit unui studiu al paleontologilor realizat in China, la Beijing.
"Cercetarile arata ca, la fel ca pradatorii moderni, carnivorii de acum sute de milioane de ani preferau sa vaneze si sa manance puii altor animale. Astfel se explica absenta fosilelor de pui de dinozauri. Puii erau mai usor de atacat si nu exista riscul ca pradatorul sa fie ranit", a precizat palelontologul David Hone, de la Institutul de Paleontologie si Paleoantropologie a Vertebratelor, potrivit NewsIn.

Tyrannosaurus Rex (T-Rex) este considerata cea mai mare specie de carnivore din toate timpurile. Potrivit cercetatorilor, cel mai mare specimen de T-Rex avea 12,8 metri lungime si patru metri inaltime pana la nivelul soldurilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.