Amsterdam si Copenhaga sunt doua dintre metropolele europene care au stiut cel mai bine sa-si introduca in transportul public si vehiculele cu doua roti.
Daca tot am aflat daca o femeie are nevoie sau nu de o arma cand e pe bicicleta, ar fi bine sa vedem si unde ar putea sa-si petreaca timpul pe 2 roti prin Europa. Conform topului realizat de Cotidianul, cele 5 destinatii fierbinti sunt Amsterdam, Copenhaga, Paris, Berlin si Barcelona.


  • Amsterdam. Daca cineva v-ar intreba ce face Amsterdamul atat de faimos, probabil primul lucru care v-ar veni in minte ar fi Red Light District (cartier in care prostitutia si industria sexului sunt cele mai infloritoare din intreaga Europa) sau libertatea de a consuma si comercializa marijuana. Insa ce vom vorbi astazi nu are legatura cu sexul sau cu drogurile...caci Amsterdamul este si raiul bicicletelor.

In momentul de fata traiesc 750.000 de persoane in Amsterdam, insa cel mai ciudat este faptul ca pe strada sunt inregistrate aproape 1 milion de biciclete. De asemenea se stie ca in fiecare an, peste 30.000 de biciclete sfarsesc in canale. Tinerii considera ca e destul de amuzant sa arunce bicicletele turistilor in apa. Deci data viitoare cand va aflati in Amsterdam nu va scapati bicicleta din ochi !



  • Copenhaga. Se poate mandri ca este singurul oras care a fost premiat cu titulatura de "Orasul Bicicletelor" in 2008, iar pana in 2011 Copenhaga le-a pregatit impatimitilor de biking nu mai putin de 6 evenimente la scara mondiala. Conceptul de UCI Bike City, a fost dezvoltat de catre Uniunea Nationala de Ciclism si este creat pentru tarile renumite international care sunt bike-friendly (de la competitii, sport si pana la agrement).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.