Oamenii de stiinta au descoperit ca sistemul de comunicare al delfinilor este asemanator cu cel uman ei folosindu-se de miscarile cozii pentru a conversa, dar si de alte miscari ale corpului.
Potrivit The Telegraph, semnalele scurte sunt cele mai folosite, in conformitate cu legea unui limbaj cat mai scurt si concis. In plus, cercetatorii sustin ca animalele comunica si prin felul in care inoata.

"Tiparele comportamentale ale delfinilor la suprafata urmeaza aceeasi lege a brevitatii ca limbajul uman, ambele cautand cele mai simple si eficiente coduri", a explicat dr. Ramon Ferrer i Cancho de la Universitatea Politehnica din Catalonia, Spania, citat de Green-Report.

Cea mai mare parte a limbajului este verbala, printr-o serie de suieraturi si pocnituri, dar cercetatorii au descoperit acum ca delfinii comunica si prin limbajul corpului in timp ce inoata unul langa altul.

Oamenii de stiinta au descoperit ca fiecare tipar de miscare al delfinilor poate fi divizat in una sau mai multe miscari din cele patru de baza executate de animale. Concluzia a fost ca eficienta folosirii codurilor nu este o caracteristica exclusiv umana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.