Arheologul de originie dominicana, Kathleen Martinez a anuntat descoperirea a 27 de morminte si 10 mumii egiptene, iar doua dintre ele par a fi ramasitele Cleopatrei si ale lui Marc Antoniu.
Mumiile egiptene descoperite au o vechime de aproximativ 2000 de mii, si au fost gasite gratie amplului proiect prin care se spera dezvaluirea ramasitelor Cleopatrei si ale lui Marc Antoniu. Cum doua dintre mumii sunt acoperite cu artefacte din aur, este posibil, sustine Martinez, ca ele sa fie chiar cele cautate, informeaza Descopera.

Potrivit DominicanToday, Kathleen Martinez, arheolog si oficial al ambasadei Republicii Dominicane in Egipt, afirma ca identitatea mumiilor este inca necunoscuta, dar ca acestea au fost descoperite in apropierea templului Taposiris Magna, aflat la periferia Alexandriei, acolo unde se banuieste ca au fost inmormanti Cleopatra si Marc Antoniu. In plus, in mormintele recent excavate au fost identificate, pe langa artefacte stravechi, 22 de monede cu efigia Cleopatrei precum si o masca mortuara a unui personaj ce seamana izbitor cu Marc Antoniu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.