Un hot italian le-a multumit politistilor care l-au arestat, pentru ca l-au scos din mainile celor doi turisti coreeni pe care incercase sa ii jefuiasca, a anuntat luni politia citata de AFP.
"(Hotul - n.red.) ne-a spus: 'Trebuie sa va multumesc, erau pe punctul de a ma omori'", a declarat politistul care l-a arestat pe barbatul in varsta de 48 de ani,in apropiere de teatrul Marcello, unul dintre monumentele din centrul istoric al Romei, scrie NewsIn.

Hotul, originar din Liguria (nordul tarii), a profitat de neatentia unei familii coreene pentru a fura o geanta.Surprins in timp ce voia sa fuga, el si-a amenintat victimele cu un cutit. Doi barbati din familie, in varsta de circa 20 de ani, l-au urmarit mai multe sute de metri, l-au prins si l-au batut folosind miscari de taekwondo. Ei au continuat sa il loveasca si dupa ce l-au dezarmat.

O patrula a politiei a intervenit si l-a arestat imediat pe agresor, cunoscut pentru fapte similare.

"In mod normal turistii se multumesc sa ne cheme si sa ne semnaleze incidentele", a spus politistul. "In aces caz, (...) ar fi putut sa il raneasca grav pe agresor", a adaugat el.

Tinerii coreeni au plecat liberi, dupa ce au recuperat geanta furata. Acuzat de furt cu circumstante agravante, hotul a fost transferat intr-o inchisoare din capitala italiana.

Numarul jafurilor armate a scazut anul trecut la Roma, de la 5.133 in 2008 la 4.246 in 20


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.