Un nivel crescut al aluminiului a fost depistat in tumorile de san, potrivit unui studiu al Jurnalului de Toxicologie Aplicata, multe dintre acestea fiind legate de consumul de antiperpirante care contin acesta substanta.
Asa numita tumoare benigna depistata la nivelul sanului, contine un nivel ridicat de aluminiu, substanta putin probabila de a intra in organism prin intermediul alimentatiei. Aluminiul folosit in producerea deodorantelor este folosit pentru a bloca pe cat posibil canalele sudoripare, pentru a reduce nivelul transpiratiei si a neutraliza mirosurile neplacute, informeaza Jurnalul de Toxicologie Aplicata.

Potrivit Ecochildsplay, cercetatorii au demonstrat ca persoanele care au aparitii repetate ale nodulilor sunt mai predispuse sa dezvolte o tumoare. Philippa Darbre, cercetator oncologic la Universitatea Reading, a demarat un studiu pentru depistarea nivelului de aluminiu gasit in chisturile de la san, in sange si in lapte matern.

Aceasta a recomandat femeilor "sa-si aleaga mai cu atentie produsele de ingrijire corporala" si producatorilor "sa gaseasca o noua formula, care sa nu mai dauneze sanatatii".

Claire Dimmer, specialist in cadrul institutului Cancerului la San din UK, este ferm convins ca antiperspirantele nu ar trebui folosite, marturisind ca a renuntat la ele de mai bine de 15 ani. "Aluminiul este continut in aproape toate odorizantele si maximizeaza efectele estrogenului, hormon care incurajeaza cresterea tumorilor de cancer la san".

Grupul de Responsabilizare pentru Mediu Skin Deep a realizat si o lista de afectiuni pe care le puteti contacta in urma utilizarii unui deodorant ce contine aluminiu.

Pe de alta parte industria cosmetica respinge orice legatura intre aluminiul din antiperspirante si cancerul la san, dar fie vorba intre noi de ce ar recunoaste? Poate ca romanii sunt mai scutiti de aparitia acestor tumori, din moment ce imediat ce vine vara, prezenta antiperspirantelor dispare ca prin minune…


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.